Fork me on GitHub

Saturday, January 12, 2019

Current status

Hello everybody,

there’s a lot of change going on in the FlatPress project lately - some of it you might notice, some not. I’d like to keep you folks up to date.

In short

Before I dive into the details, here’s the tl;dr for the impatient reader:
Not much to see for now, the big things will happen in February.




Still reading? Thank you :) Well then, let’s take a look at the details.

New FlatPress release

You may have noticed (and propably updated to) FlatPress release 1.0.3.php7. It looks and feels exactly like the previous release 1.0.3, but runs under PHP7 and supports HTTPS.
Use the update package to update your FlatPress instance from 1.0.3 to 1.0.3.php7, it’s really easy! (For update instructions, see the download page.)

The upcoming release 1.1 is actually quite finished (see the changelog); I’d just like to add a few more language packs. Feel free to get the latest snapshot from GitHub to play around with!
I plan to release FlatPress 1.1 in February, when we have the new forum online (see below).

Website

I did a little polishing on flatpress.org the last weeks; a shiny new version of this website will be published later. You guess the date: February.

Forums

The old Vanilla forum is quite outdated, and moreover, registration is broken. This sucks if you need (or want to provide) support :(
I will open a completely new forum - in February :)

Wiki

The FlatPress wiki is a great place to get information about FlatPress, or to download themes and plugins. But it’s also littered by spam users and content.
There will be a complete overhaul (February?^^); but since the user accounts won’t be transferred, you will need to re-register your account.

That’s it!

Did I forget something? Just ask me!
Oh, well: When the new website goes online, there will also be an official flatpress.org mail address - finally :)

I hope you guys out there feel good about the way this nice little open source project goes. Please send me your feedback and suggestions! And, more important: Spread the word - tell everybody that FlatPress will be new and fresh and shiny. In February ;)

All the best,
Arvid

  1. abrother

    Saturday, January 12, 2019 - 23:45:18

    Hi ~
    It is exciting to hear you will release new version in Feb. and also
    thanks for your effort again!!
    I just pull your github latest version and play around and sees many
    improvement ~That is awesome ~
    But I found that if I want add a vidio of youtube,
    I can’t see this video on my Chrome browser on laptop or desktop computer, but if CAN see on cell phone browser (But can’t play…)
    I add BBcode like this one.
    [video=https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=-hU1O3bG1eo]

    Thanks ~

  2. arvid

    Friday, January 18, 2019 - 09:11:16

    Hi,
    removing the “feature” parameter from the URL seems to help:
    [video=https://m.youtube.com/watch?v=-hU1O3bG1eo]
    Let me know if that works for you :)

  3. abrother

    Sunday, January 20, 2019 - 08:10:36

    Hi Arvid,
    I copy and paste
    [video=https://m.youtube.com/watch?v=-hU1O3bG1eo]
    on my site.
    Still not working.. :(

    Thanks in advance.

  4. arvid

    Sunday, January 20, 2019 - 16:12:52

    I found the error, thanks for reporting. Please get the current master from GitHub and let me know if everything works fine now.

  5. abrother

    Wednesday, January 23, 2019 - 13:15:52

    Hi Arvid,
    Can show youtube display screenshot but after press play, it will say ERROR and can’t play anymore…

    Thanks

  6. abrother

    Thursday, January 24, 2019 - 08:46:53

    Hi Arvid,
    So strange,

    I tried 2 youtube address,

    NG
    [video=https://m.youtube.com/watch?v=-hU1O3bG1eo]

    OK
    [video=https://www.youtube.com/watch?v=IFTZtuXKzFs]

    It seems youbute site problem?

  7. arvid

    Friday, January 25, 2019 - 14:53:53

    They work both for me. I set up a test site with the latest code version from Github, check it out: https://flatpress.de/betatest/index.php/2019/01/25/video-test/

    UPDATE:
    Well, this is odd. The first one does work fine in Chrome, but not in Firefox (both under Lubuntu). Firefox on Android plays them all, though.
    Well, this really looks like a specific problem with this particular video - maybe some weird codec that Desktop Firefox does not know?